Roc Alabern & Ignacio Valle. L'art no té fronteres. Una amistat.

Activa

Castell palau

Del 30 de juny al 5 d'agost.

Inauguració dissabte 30 de juny a les 20h

L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar la trajectòria creativa d’aquests dos artistes amb residència en diferentsgeografies: un a Terrassa, Barcelona ial Baix Empordà i l’altre a Madrid. Ells van mantenir no solament una amistat, sinó també una relació personal i epistolar sobre el seu procés artístic i l’exercici de la pintura des de l’any 1970 fins al 2003.

Aquesta exposició presenta l’aportació pictòrica d’ambdós artistes en l’àmbit contemporani, posant èmfasi en les coincidències de cadascun d’ells en el seu procés creatiu i d’investigació.

La relació d’amistat d’ambdós artistes des de joves i es va caracteritzar per l’aprofundiment en la història de l’art modern. L’any 1985 varen coincidir en l’estudi del cubisme analític de Picasso i Braque i en l’assaig d’aquest corrent de forma interpretativa, la qual cosa va ser un punt de partida en la recerca dels passos evolutius de l’art modern.

Els artistes es van basar fonamentalment en una reconsideració del procés de l’art des del cubisme fins a la geometria fractal la qual cosa ha conferit al seu treball un distintiu personal.

Roc Alabern i Ignacio Vallees debatien contínuament entre la naturalesa i l’abstracció com a camp pur d’investigació; però sense oblidar les lleis pròpies, internes que conformen les simetries de la naturalesa i el seu ordre intern.

Nosaltres hem estat molt involucrades en el seus processos creatius, compartint amb ells llargues hores, escoltant i participant en les seves converses sobre art en totes les seves facetes.

Aquesta exposició destaca tant pel seu valor artístic com per l’ interès humà que aporta.

Per a nosaltres és un plaer compartir aquest homenatge pòstum que els dos grans artistes es mereixen

Comissàries: Montserrat Soler tilla123m@gmail.com Mòbil: +34 626 80 68 00

Diana Michelow dianemchlw@gmail.com Mòbil. +34 625 24 32 48

 

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies